Крисия пее за болно дете от Варна

Крисия  пее за болно дете от Варна | StandartNews.com

Още двама финалисти от „Детската Евровизия"- 2015 ще участват в концерта в Разград

Крисия и още двама невръстни певци, достигнали до финалите на „Детската Евровизия"2015 у нас, ще пеят благотворително за 6 годишния Павел от Варна. Тримата малки солисти ще участват в детския концерт на Центъра за работа с деца в Разград, с който на 1 октомври вечерта школите по изкуствата в града откриват новата учебна година.

Програмата ще премине под мотото „Заедно за Павчо". Крисия и Андреа Начева от класа на музикалната педагожка Свилена Дечева, както и Павел Матеев, възпитаник на частната школа на Марияна и Ивана Дучеви, ще концертират заедно с повече от 100 деца от певчески и танцови състави. Всички те ще излязат на сцената, за да подкрепят малкия Павел Гуцало и неговото семейство в борбата им срещу коварната болест, от която страда момчето.

Павчо, който живее с родителите си във Варна, е внук на бившия директор на Центъра за работа с деца В Разград Иванка Цонева, която сега е пенсионерка. Благотворителната кампания в полза нае момчето, което страда от злокачествено заболяване на гръбначния мозък, вече събра 14 хил. лв., но за лечението на детето в клиника в Израел са нужни общо 200 хил.лв.

Повече от месец стотици хора в Разград помагат на семейството на болното дете. Кутии за дарения са поставени в училища, магазини, фирми и офиси. Приятели на семейство Гуцало организираха миналата седмица благотворителна разпродажба, на която бяха събрани близо 5 хил. лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай