Крадат ток от лампа за палатковия лагер

Крадат ток от лампа за палатковия лагер | StandartNews.com

Варна. Ток от улична лампа се пробва да открадне младеж от Варна. Полицията в морската столица е задържа Данаил Л. /27 г./ при опит да свърже кабел от уличното осветление към палатка от лагера, който опънаха протестиращи пред  общината. Това  съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР в крайморския град. Сигналът е подаден вчера. Изпратеният на място автопатрулен екип установява и задържа извършителя, който е осъждан.

Материалите по случая са докладвани на прокурор. Говорителят на палатковия лагер Петя Хараланова обясни, че същата вечер основният протестиращ Младен Живков, който обяви и гладна стачка, си отишъл до дома и оставил своя приятел Дилян да бъде наряд. Междувременно в лагерае пристигнал още един младеж Данаил, познат на двамата. Той решил да свърже кабела, но полицията пристигнала и го задържала. Данаил се занимавал с интернет.

Младен Живков коментира, че инцидентът е много неприятен. По думите му от създаването на палатковия лагер през миналата седмица до сега той е ползвал само осветлението на уличната лампа, а за отопление - газов котлон. Живков допълни, че гладната стачка вече е щафетна, като към нея се е присъединил и неговият  приятел Дилян. Двамата се редуват на 24 часа.

Протестите им ще продължат докато Общинският съвет във Варна подаде оставка.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай