Козел нападна две пастирки

Козел нападна две пастирки  | StandartNews.com

Благоевград. Разгонен козел нападна и рани двете пастирки на стадо кози над симитлийското село Брежани. Драмата с разяреното животно и жертвите му се разиграла в сряда след 16,00 часа. Изведнъж расовото животно, което наскоро взели в селището за разплод, се нахвърлило върху 77-годишната Марика Милева. Блъснало я с рогата си и пенсионерката паднала по стръмния склон и се спряла в храстите.

Пострадалата започнала да вика за помощ и към нея се притекла другата пастирка – 70-годишната Райна Гюрова. Козелът обаче скочил срещу нея и я съборил в близкото дере. Жената изчакала четириногото да се отдалечи и успяла да стигне до селото, за да повика помощ.

Наложило се да носят на ръце Марика, тъй като линейката не могла да стигне до мястото на инцидента. Двете пастирки са приети в Спешно-приемно отделение на МБАЛ – Благоевград. Там са прегледани от дежурните медици. По-възрастната е настанена за лечение в ортопедичното отделение със счупена бедрена кост. Другата е транспортирана в Клиниката по лицево-челюстна хирургия на „Пирогов" в столицата. Тя е със счупена лицева кост, травми на гръдния кош и на главата.

Райна Гюрова е ръководител на фолклорния самодеен състав „Брежанските баби", който е известен в цяла България, Марика също е част от групата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай