КНСБ попита кандидат-кметове за приоритети им

КНСБ попита кандидат-кметове за приоритети им | StandartNews.com

КНСБ - Добрич проведе среща с кандидати за кметове от различните партии и коалиции, които се впускат в надпреварата, за да ги запознае с исканията на синдиката и да попита всеки един от тях какъв ще бъде неговият приоритет в първата година от мандата, ако спечели изборите за кмет на Добрич. На срещата присъства и вицепрезидентът на синдиката Чавдар Христов, който при откриване на дискусията сподели, че КНСБ не се бори за политическа власт, но е политически субект, защото защитава интересите на работещите. На поканата на регионалната структура на КНСБ се отзоваха четирима от кандидатите за кметове - Атанас Атанасов от Атака, Милко Пенчев от АБВ, Йордан Йорданов от Реформаторски блок и Николай Нейчев, издигнат от Инициативен комитет.

Регионалният координатор на синдиката Гинка Василева обяви, че кандидатът на ГЕРБ и настоящ кмет Детелина Николова поднася извинение за отсъствието си, поради ангажираност с посещението на спортния министър Красен Кралев. ПРед председатели на синдикални организации от различни общински и други фирми всеки един от кандидатите представи своите виждания за управление на Добрич, като общото се наблегна извън инфраструктурата, на сигурността и двама от тях залагат на създаването на общинска полиция и жандармерия. Сред проблемите, които синдикатите искаха да чуят как ще се решават бе привличането на инвестиции и разкриването на работни места, както и увеличение на работните заплати на заетите.

"Имаме колективен трудов договор с община град Добрич, но все още има какво да се направи по отношение на социалните придобивки за работещите. Предлагаме преходните остатъци по дейности да не отиват в капиталовата програма, а да бъдат прехвърляни в бюджета за следващата година по дейности, за да има сигурост" - заяви Василева. Тя бе категорична, че синдикатът ще отстоява увеличение на средната работна заплата за хората, заети в местни дейности, защото в момента тя се движи между 400-450 лв., което е далеч под средната работна заплата за страната - 859 лв. Всеки един от кандидатите за кметове гарантира, че ако спечели изборите ще поддържа добър диалог със синдикатите и ще работи за подобряването на жизнения стандарт на заетите и увеличаване на работните места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай