Кметството в Шабла кани сръчковци в коледно-новогодишен базар

Кметството в Шабла кани сръчковци в коледно-новогодишен базар | StandartNews.com

Добрич. Кметството в Шабла отправя покана към сръчните домакини и майстори да се включат в коледно-новогодишния базар в морския град, който ще се проведе в навечерието на празниците – на 19 декември. Всеки може да заяви участие в него, като са определени няколко категории. Всеки, който е сръчен и разполага със свободно време, може да донесе щастие на съгражданите си и гостите на Шабла като предложи за продажба саморъчно изработени коледни сувенири, украса и картички; декоративни ръкоделия и топли плетива, а майсторите – кулинари могат да предлагат баници с късмети, дъхави добруджански погачи, курабии и други кулинарни творения. От общината заявяват, че средствата от реализираните продажби ще останат за продавачите, а радостта ще е за всички.

В рамките на базара общината е подготвила и подходяща забавна програма с участието на Градски хор, Градски духов оркестър и народен оркестър „Одесос" от Варна, както и на любителски състави за автентичен фолклор. Ще бъде разиграна и томбола, за която вече има осигурени малки и големи награди. Коледният дух вече витае в морския град, след като грейнаха светлините на голяма елха в центъра на града, а най-малките му жители посрещнаха Дядо Коледа, който ги зарадва с лакомства.

В рамките на коледно-новогодишния базар общината ще връчи и наградите в конкурса за най-красива празнична украса, в която участват всички желаещи – домакинства, фирми и граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай