Кметство пусна списък на длъжниците си

Кметство пусна списък на длъжниците си | StandartNews.com

Специален бюлетин с имената на свои длъжници качи на електронната си страница община Разлог. Същият списък е поставен на видно място и в дирекция „Приходи". Целта на ръководството на общината е да подсети тези граждани и фирми, които имат неплатени такси и данъци за минал период да се издължат.

На практика с тези уведомления започва и процедура по връчване на съответните Актове за установяване на задължения. Длъжниците имат 14-дневен срок от поставяне на съобщението, което ги касае, да се явят в дирекция „Приходи" на общината, за да си получат актовете. Не го ли направят, документът ще бъде приложен към преписката и ще се счита за редовно връчен. Поне по две уведомления се изпращат до длъжниците, преди да се пристъпи към принудително събиране на дълговете.

„Проблемът е, че се неглижира плащането на данъци от някои граждани и фирми задълженията към общината. Това води до увеличаване на дълговете, защото текат лихви. Например - акт за 60 лева за неплатен данък МПС вече е над 80 лева с лихвите. Не се ли плти доброволно, ще се оскъпи още повече с таксите за съдия-изпълнител. Прави впечатление, че някои чистят стари задължения, но пък не плащат тези за настоящата година", сподели кметът на община Разлог – Красимир Герчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай