Кметове стават хлебари за „Житената питка" в Стражица

Кметове стават хлебари за „Житената питка" в Стражица | StandartNews.com

Велико Търново. Кметове стават хлебари в надпревара за най-вкусна погача по време на второто издание на фестивала „Житната питка" в Стражица. Мотото на феста, който тази година ще се проведе на 16 октомври, е „Никой не е по-голям от хляба" и с него се отбелязва Международният ден на хляба и прехраната.

Фестивалът носи името на приказката „Житената питка" на детският писател Ангел Каралийчев, роден в Стражица. Жури с председател кулинарния спец Иван Звездев ще оценява произведенията на участниците.

Желаещите да се включат в надпреварата със свои печива, тестени изделия и сладкарски артикули, могат да направят заявки до 11 октомври в информационния център в Общината. До участие се допускат фирми и обществени организации, пенсионерски клубове, читалища, самодейни състави, образователни центрове, както и индивидуални участници.

Изненада ще е кулинарният кът на кметовете, на който майсторски умения в хлебопроизводството и сладкарското изкуство ще демонстрират кметовете на Стражица, Каварна, Елена, Горна Оряховица, Лясковец и кметство Дряновец. Водещ на феста ще е шоуменът Димитър Туджаров-Шкумбата. Журито ще раздаде награди за повече от 500 лв. и за всеки класиран ще има и по 10 кг брашно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай