Кметът на Видин награди най-малката участничка в дунавската регата

Кметът на Видин награди най-малката участничка в дунавската регата | StandartNews.com

Кметът на Видин Герго Гергов награди най-малката участничка в дунавската регата – ТИД – 2015, съобщиха от общината. Плакетът на общината получи 7 годишната Сияна от град Плевен. Момичето е в лодка заедно с баща си и ще приключи водното си пътешествие в град Русе.

Герго Гергов благодари на участниците в похода, че за поредна година избират Видин за една от своите спирки по реката. Нека винаги този град да ви привлича и да акостирате на неговия бряг, пожела им той.

Кметът бе и на представянето на две книги на бивши участници в похода – доц. Людмил Георгиев, който представи „От Инголщат до нулевия километър" и доц. Георги Петров – „Как да предпазим децата от насилие".

Гребците от регатата са потеглили с лодките си на 20 юни т.г. от Инголщат, Германия. На 22 август те трябва да стигнат до Силистра, а в началото на септември – до устието на реката в Черно море.

Не всички изминават цялото разстояние от изворите до устието. Повечето от участниците, които тази година са от 11 държави, изминават отделни етапи от маршрута.

Във вторник походниците продължават към град Лом. Там също ще спрат на брега, а след това ще тръгнат към следващата спирка от програмата си – Козлодуй.

От Видин към регатата ще се присъединят над 50 гребци, допълниха от общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай