Кметът на Велико Търново с четири искания към Найденов

Кметът на Велико Търново с четири искания към Найденов | StandartNews.com

Велико Търново. По-бързо придвижване на документи и процедурите, свързани с ремонта на изгорелия Военния клуб в старата столица е поискал кметът на Велико Търново Даниел Панов от министъра на отбраната Ангел Найденов.

Двамата имаха разговаряха след тържествения военен ритуал по присвояване на първо офицерско звание на Випуск „2013" на НВУ „Васил Левски". След пожара сградата на ДНА беше разчистена, но извършването на възстановителните и ремонтни дейности се бавят заради незавършени процедури. Панов е поставил и проблема с документацията и окончателно приключване на ремонта и разширението на детска градина „Здравец".

По време на срещата е било обсъдено и деактуването от публична държавна в публична общинска собственост на имоти на министерството, които не се стопанисват и управляват добре. Ако това стане ще има възможност за реализиране на важни за града проекти. Четвъртият проблем, по който Даниел Панов е получил разбиране и обещание за съдействие, е деактуването на клуб „Българско войнство" и прехвърлянето му на общината. Местният парламент вече прие решение след това то
й да бъде предоставен на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва за цели, свързани с дейността на организацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай