Кметът на Банско: Терорът в Париж е втори 11 септември

Кметът на Банско: Терорът в Париж е втори 11 септември | StandartNews.com

Терористичните атаки във френската столица Париж са втори 11 септември /б.а. – визира атентата в САЩ през 2001 г./. Ужасно е, това е безумие. Подобни кървави нападения създават психоза, няма нормален човек, който да не се възпротиви срещу терористите. Европа е под огромен натиск. При тази огромна мигрантска вълна никой не е застрахован от подобни античовешки атаки. Така коментира шока и ужаса в Париж в петък, 13-и, кметът на община Банско Георги Икономов.

Според него поредното терористично нападение ще промени много неща в целия свят.

„Ще се затворят граници, няма вече да има тази свобода на свободно и безпрепятствено придвижване. Не вярвам да останат така отворени границите в рамките на Европейски съюз. И това ще е нормална реакция на всяка една държава, защото няма нищо по-страшно от тероризма. Тероризмът е чумата на 21-ви век", твърди градоначалникът на зимния курорт. Той не скри, че е притеснен след случилото се в Париж. Защото след по-малко от месец стартира зимният сезон в Банско. Под Пирин ще има десетки хиляди чужди туристи от различни краища на света.

„Дано няма риск и всичко премине нормално. На такива притеснения имаме преди всеки зимен сезон. Затова плащаме за командироването на 14 допълнителни полицаи, сред тях има гръцки и румънски служители на реда. Скъпо ни излиза, но го правим да увеличим сигурността за местните хора и гостите. Едва ли това ще ни спаси и гарантира безопасността ни, но правим каквото можем. Няма как да се оградим със стена и бодлива тел, за да проверяваме всеки един, който идва в курорта ни", каза още кметът на Банско Георги Икономов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай