Кмет забрани да се гледа повече от едно говедо

В община Айтос каруците без годишен преглед не може да се движат

Кмет забрани да се гледа повече от едно говедо | StandartNews.com

Бургас. Хората, които живеят на територията на община Айтос, вече няма да могат да гледат повече от едно говедо. Това става ясно от указанията на кмета на града, публикувани на официалния сайт на общината.

 

Община Айтос уведомява всички собственици на животни в жилищната зона на населените места :
1. Забранява отглеждането на повече от едно говедо , 2 свине , 5 овце , 5 кози и 10 птици за лични нужди в жилищната зона на населените места.


 2.  Да извършват веднъж месечно дезинфекция на използваните стопански постройки с цел да не се допуска развъждането на мухи и гризачи.

3. Да не допускат животните да замърсяват улиците , тротоарите и зелените площи.

 4. Да не изхвърлят отпадъците от животновъдната дейност в съдовете за битови отпадъци, както и да не допускат струпването им в личните дворове , или на общински терени.

 5.Собствениците на кучета да заплатят годишна такса за притежаване на куче.

 6. Да регистрират домашните си любимци при ветеринарен лекар , както и да извършват задължителните обезпаразитявания и ваксинации.

 7. При извеждане на кучетата , собствениците им да носят паспортите на животните и по никакъв повод да не позволяват домашните им любимци да напускат мястото на отглеждане  , или да навлизат в чужда собственост.

 8. Да не допускат приютяването и хранене на бездомни кучета във входовете и прилежащите територии на жилищните и обществени сгради , както и площадки , тавани , изби и други общи части на сградите.

 9.  Абсолютно се забранява движението на каруци, които не са минали годишен преглед , или са без престилки и светлоотразители.

Сигнали за констатирани нередности могат да се подават в Община Айтос. Нарушителите ще бъдат санкционирани .



 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Цецо
Коментирай