Кърджалийското село Висока поляна от Кърджали се побратими с бурсенското Яйладжък

Кърджалийското село Висока поляна от Кърджали се побратими  с  бурсенското Яйладжък   | StandartNews.com

Кърджали. Кърджалийското село Висока поляна и бурсенското Яйладжък ще си сътрудничат в областта на земеделието, туризма, спорта и културата. Двустранните отношения бяха скрепен с договор, който подписаха кметовете на двете населени места Наил Адем и Мехмет Гьокай. Село Висока поляна е известно сред местното население в Родопите и с името Яйладжък.

Делегацията от турската община Нилюфер бе на тридневно посещение в Кърджалийско.Гостите посетиха културни и природни забележителности.На среща с кметския екип, председателя на местния парламент и общински съветници бяха обсъдени различни съвместни инициативи в областта на образованието и културата.

„Двустранните отношения между двете страни се развиват успешно, надявам се и на също такова успешно сътрудничество между двете малки населени места", каза кметът на Кърджали Хасан Азис.Той запозна представителите от южната ни съседка с големите проекти, които се реализират в Кърджали, с икономическото състояние и възможностите за инвестиции, както и с различните съвместни инициативи, които се осъществяват с другите побратимени общини.

Висока поляна е второто село в община Кърджали, след село Глухар, което се побратимява с населено място от Турция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай