Кърджали–домакин на ”Зелена вълна – 21 век”

Кърджали–домакин на ”Зелена вълна – 21 век” | StandartNews.com

Кърджали. 70 продукции на водещите европейски и световни медии, независими продуцентски компании и екологични организации от 24 държави ще бъдат представени в Кърджали по време на Европейският екологичен фестивал "Зелена вълна – 21 век". Участниците ще се състезават в категориите за документални, научнопопулярни и учебни филми.

Ще бъдат представени също телевизионни програми, посветени на екологията и опазването на околната среда, както и туристически филми и продукции за опазване на културното и природно наследство. Международно жури, съставено от водещи медийни експерти и професионалисти, работещи в областта на екологията и опазването на човешкото здраве, ще присъдят Голямата награда „Щъркелово гнездо", изработена от известния македонски скулптор Андрей Митевски.

Ще бъде връчена и награда за „Най-добър балкански филм" на екологична тематика. По време на фестивала гостува и фотоизложбата „Исторически аграрен пейзаж", организирана от Италианския културен институт – София. На 27 и 28 септември ще се състои Практическото обучение за подготовка на населението за придобиване на умения за реагиране и справяне в критични ситуации, природни бедствия и аварии. Основна цел на фестивала "Зелена вълна – 21 век" е запознаване на обществото със съществуващите екологични рискове, пред които хората са изправени, както и търсене на решения за тяхното преодоляване с помощта на медиите и на неправителствените организации. Фестивалът се организира от Европейска комисия, фондация „Европейски екологичен фестивал" и община Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай