Кърджали чества тържествено Деня на независимостта на България

Кърджали чества тържествено Деня на независимостта на България | StandartNews.com

С военни маршове и прочитане на Манифеста за независимостта започна 22 септември в Кърджали. В общоградското честване по повод 107-та годишнина от обявяването на независимостта на България се включиха много кърджалийци.Венци на признателност пред Паметника на освободителите в Градската градина бяха поднесени от името на държавни и общински институции, учреждения, училища, народни представители и политически партии.

След химна на България, изпълнен от градския духов оркестър, кметът Хасан Азис поздрави всички кърджалийци с празника. „На този ден нека заедно да отдадем почит и уважение към всички българи, загубили живота си в името на идеала за национално обединение и независимост", каза в словото си Хасан Азис. Той подчерта, че е важно да не забравяме за саможертвата им и да помним, че всички заедно трябва да градим по-доброто бъдеще на България.

Сред участниците в тържеството бяха народните представители Цвета Караянчева и Мустафа Ахмед, зам. –министърът на финансите Фейзи Бекир, председателят на местния парламент Раиф Мустафа, директорът на ОД на МВР Венцислав Момчилов, омбудсманът Расим Муса, отец Петър Гарена, заместникът на районния мюфтия на Кърджали, общински съветници, представители на политически партии, неправителствени организации.

Общоградсккото тържество завърши с празнична програма на състави към Военния клуб. Бяха обявени имената на победителите от конкурса за есе.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай