Изпепелиха „БМВ” в курорта Банско

Изпепелиха „БМВ” в курорта Банско | StandartNews.com

Умишлен палеж на лек автомобил вдигна по тревога огнеборците в курорта Банско. Сигнал за огнения инцидент е подаден към 02:35 часа през нощта в петък на телефон 112. Мъж казал, че гори кола „БМВ", паркирана на улица „Бъндерица" в курортния град.

Пристигналите на място служители на РС ПБЗН – Банско установили, че немското возило е унищожено от пламъците, а огънят е засегнал е съседен автомобил – „Фолксваген Поло". Пожарникарите успели да потушат огнената стихия и да спасят от изпепеляване фолксвагена, както и другите паркирани в съседство МПС-та. „Справили са се навреме с огъня, имало е опасност да лумнат в пламъци доста други коли, каза шефът на РС ПБЗН в Пиринския край Георги Пармаков. Беемвето е изпепелено, собственикът му е разпитан от разследващите. Край колата е намерена бутилка със запалителна течност, най-вероятно пожарът е предизвикан с коктейл „Молотов".

Няма пострадали хора при палежа. Стойността на нанесените щети се уточняват. По случая е образувано досъдебно производство по член 330, ал. 1 от Наказателния кодекс – за палеж. Наказанието е лишаване от свобода от 1 до 8 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай