Измамници пробутват килка за сафрид

Измамници пробутват килка за сафрид | StandartNews.com

Рибарите по Добруджанското Черноморие масово се жалват от празни мрежи. Морските вълци от Балчик споделиха, че от години уловът им не е бил толкова малко, но добавиха, че колегите им на юг се радват на улов на сафрид в мрежа. Според рибарите това се дължи на топлото време, като предполагат, че заради меката зима рибата не е напускала Черно море.

 

В момента единственият улов на север бил малко попчета и от време на време - карагьоз. Според някои липсата на риба се дължала на увеличената популация на черноморски делфини, а други го отдават на изчезването на черноморската мида, която е естественият филтър на водата в морето. С намаляването на мидата намалява и кислородът във водата и рибата бяга, защото не се чувства добре, обясняват рибарите. Пазарната ниша на прясна черноморска риба тутакси пробват да запълнят ромки, които в добричкия квартал "Добротица" предлагаха преди дни замразена килка за сафрид. Дама, тръгнала на пазар в квартала, спря до отворения багажник на автомобил, примамена от виковете на мургава търговка, която обясняваше че предлага евтино сафрид - по 4 лв./кг., като увещаваше, че в магазините цената е 6 лв., видя човек на "Стандарт".

 

Домакинята запази килограм, но минаващ неин комшия разконспирира измамниците и започна да ги хока за това, че пробутват килка, която на пазара е по 3-3,50 лв./кг, за сафрид и ги заплаши, че ще извика полиция. Тутакси ромките и изникналият като от нищото мургав мъж подпалиха автомобила и потеглиха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай