Изгорялото училище със застраховка от 2.1 млн. лв.

Изгорялото училище със застраховка от 2.1 млн. лв.  | StandartNews.com

Основното училище "Христо Смирненски" в Карнобат е било застраховано за солидната сума от 2 100 000 лева. Информацията бе потвърдена от застрахователната компания, от която декларираха, че ще платят максимално бързо обезщетението. От там ще дарят и собствени средства от 20 000 лева за възстановяването на школото.

"Сградата на училището е застрахована в компанията за сумата от 2 100 000 лв. и е презастрахована при водещ презастраховател с висок рейтинг.

Предприехме действия за разрешаване на проблема във възможно най-кратък срок. Веднага след инцидента компанията изпрати на място в Карнобат специализиран авариен комисар, заедно с група експерти на дружеството, които да разследват и установят причините за пожара. В момента се провеждат процесуално-следствени действия за събиране на доказателства и изясняване причините за възникването на инцидента. До няколко дни аварийният комисар ще изпрати доклад и експертна оценка. Въз основа на него ще бъде изплатено обезщетение в най-кратки срокове", съобщиха застрахователите. И уточниха, че планират и други инициативи в подкрепа на училището.

"Най-важното е, че няма пострадали деца и преподаватели. "Евроинс" е дългогодишен партньор на ОУ "Христо Смирненски" в Карнобат и всички в компанията сме съпричастни към затрудненията, които възникнаха за децата, родителите и учителите след инцидента. Образованието, училището и децата са бъдещето на нацията. Няма да пестим усилия и средства, за да ги подкрепяме", коментира Евгени Игнатов, ръководител направление "Ликвидация на щети" в компанията.

Междувременно в Карнобат бе обявена благотворителна акция за събиране на дарения в помощ на изгорялото училище. Община Поморие бе сред първите, които се отзоваха. В петък Общинският съвет взе решение да дари на школото 5 000 лв. Извънредната докладна записка на кмета Иван Алексиев е за целево закупуване на училищно оборудване и бе приета единодушно с 20 гласа „за". Средствата се осигуряват от дейност „резерв за непредвидени и неотложни разходи" от бюджета на Община Поморие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай