Изгоря къщата на Ревизоро в Караш

Изгоря къщата на Ревизоро в Караш | StandartNews.com

Караш. Криминалистите разследват умишлен палеж, защото няма данни за късо съединение или останала жар в камината. 

Къщата на бившия шеф на агенция „Митници" Емил Димитров-Ревизоро в романското село Караш изгоря на Стефанов ден сутринта. Мощните пламъци лумнали от тавана към 7,30 часа, съобщи кметицата Радка Герганова. Огънят бил толкова силен, че пристигналите на часа огнеборци се борили два часа с него. Въпреки усилията им вторият етаж, таванските помещения и покривът са превърнати в пепел.

Това е наследствена къща на Ревизоро, в която до миналата година живеела майка му. Той я ремонтирал и подобрил с много вкус като работел наравно с майсторите, разкри кметицата. Цялото му семейство изкарало Бъдни вечер и Коледа в нея. Всички си заминали още в четвъртък сутринта, 24 часа преди пожара. На тавана, откъдето тръгнали пламъците няма електрическа мрежа. В дома всички уреди били изключени и камината добре загасена. Това разказал Ревизоро на експертите. Той пристигнал в селото веднага след огненото бедствие, заедно с една от дъщерите си.

Къщата е в приказно красива местност до гората в края на селото. Криминалистите разследват умишлено подпалване, защото засега няма данни за нехайство от страна на домакините или пък за късо съединение.
В момента Емил Димитров- Ревизоро е главен секретар на Областна администрация в Плевен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай