Издигат кандидатурата на Данаил Папазов за кмет на Варна

Издигат кандидатурата на Данаил Папазов за кмет на Варна | StandartNews.com

Издигат кандидатурата на бившия шеф на пристанище Варна и бивш транспортен министър от кабинета „Орешарски" Данаил Папазов за кмет на морската столица, но той още не е казал „да".Това стана ясно на прескоференцията на Гражданска инициатива „Живот за Варна".

„Търсихме умишлено човек безпартиен, с доказани професионални качества, който в годините успешно е управлявал хора, средства и процеси – и в качеството си на капитан на кораб, и като дългогодишен директор на „Пристанище Варна", и като министър, и като човек, който вади хляба си с бизнес с грижа за стотици семейства. Нужен ни е решителен човек, който се е справял с много кризисни ситуации и чийто професионализъм е оценен от поне четири разноцветни български правителства", каза пред медиите един от инициаторите Тодор Йотов, преподавател във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров".

От Гражданската инициатива са разговаряли вече с него, но едва в края на седмицата той щял да даде отговор. Стана ясно, че Данаил Папазов е на конференция в Брюксел като граждански експерт към НАТО за България.Междувременно в града бяха поставени билбордове с надпис „Кораб Варна търси капитан". „ ГЕРБ и БСП така и не успяха да склонят Папазов да се кандидатира за кмет в минали кампании. Надяваме се ние да успеем", каза адвокат Милен Ралчев, който е също сред инициаторите. Зад номинацията стоят хора от морската общност, от академичните среди, сред които ректорът и зам.-ректорът на Икономическия университет във Варна –проф.Пламен Илиев и проф.Стоян Стоянов, бизнесмени , собствениците на „Автотрейд", съсобственикът на „Агрополихим"Васил Александров, футболни легенди на „Черно море „ и „Спартак", доктори, юристи и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай