Индонезийски език за ученици в Търново

Индонезийски език за ученици в Търново | StandartNews.com

Велико Търново. Ученици от старата столица ще имат шанса да учат индонезийски език от началото на следващата година. Единствено децата от втори до шести клас от СОУ "Вела Благоева" ще могат в свободното си време да слушат лекции и да се запознаят с културата на Индонезия. Новата извънкласна дейност ще бъде въведена от началото на новата учебна година, стана ясно след посещението на индонезийския посланик у нас Бунян Саптомо в търновското училище. Заедно със своята съпруга и културното аташе и той изнесе първата лекция пред ученици, родители и преподаватели. за новата учебна година от посолството ще изпратят двама преподаватели по индонезийски език.

В школото ще бъде създаден и Център за изучаване на индонезийски език и култура. Предложението за създаване на център за индонезийски език и култура в СОУ „Вела Благоева" е направено от регионалното представителство на Дружество Приятели на Индонезия „Нусантара" и има всички шансове да се реализира като дългосрочен проект в следващите учебни години, увери Ангел Янчев.

Със своите 17 500 острова, това е най-големият архипелаг в света. В страната живеят 240 млн. души, което й отрежда четвърто място в света по население. 20 от БВП в Индонезия се отделят за образование", подчерта посланик Бунян Саптомо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай