Ифтар събра мюсюлмани и християни в Кърджали

Това, от което всички имаме нужда днес, е единство, каза кметът инж. Хасан Азис

Ифтар събра мюсюлмани и християни в Кърджали | StandartNews.com

Кърджали. Ифтар събра мюсюлмани и християни на обща трапеза в Кърджали.

Благотворителната вечеря по случай свещения за мюсюлманите Рамазан Байрам бе организирана от община Кърджали и побратимената й турска община Османгази в Бурса.

В ресторант „Русалка" в Градската градина бяха дошли над 650 души.

„Тази вечер е особено важна. Кърджали показва за пореден път, че сме заедно не само по време на изпитания, но и на празниците без разлика на етнос и религия. На масата никой не пита, кой откъде е, как се казва, от коя политическа партия е. Това, от което всички имаме нужда днес е единство. Тава е нещото, което е нужно не само на Кърджали, но и на страната ни, която се намира в трудни дни. Кърджали дава добрият пример и добрият знак за единство", каза кметът инж. Хасан Азис и изрази радостта си от присъствието на приятелите - християни, уважили традицията на мюсюлманската общност.

Градоначалникът припомни, че община Османгази за седми път участва в организиране на ифтар и ашуре в Кърджали.

За празничната вечеря бе пристигнал специално и турският консул в Пловдив Шенер. Сред гостите бяха депутатите от ДПС Ердинч Хайрула и Мустафа Ахмед, областният управител Бисер Николов и двамата му заместници – Назми Мюмюн и Муса Сеидахмед, почетният председател на клуб „Елада" Васил Байданов, представители на бизнеса. От името на мюсюлманската общност в града районният мюфтия Бейхан Мехмед изказа благодарност към Всевишния и организатори.

Постите на мюсюлманите продължават през целия месец Рамазан от зазоряване до залез слънце. Дните на празника тази година започват от 9 август.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай