И EVN сформира кризисен щаб в Югоизточна България   

И EVN сформира кризисен щаб в Югоизточна България    | StandartNews.com

Стара Загора. Заради продължаващите валежи в Югоизточна България и за превенция и своевременна реакция от вторник в EVN- България работи кризисен щаб от експерти на дружеството, съобщиха от електроразпределителното дружество. На проведеното първо заседание е била анализирана обстановката с електрозахранването във 9-те административни области, обслужвани от дружеството и готовността за реакция. Обстановката навсякъде към момента е под контрол, с изключение на старозагорската община Гълъбово.

Както е известно, от 4 декември, тук беше въведена временна схема на захранване поради изключване на наводнената от река Сазлия подстанция "Гълъбово", собственост и оперирана от Електроенергийния системен оператор. Временната схема ще функционира до пълното възстановяване на дейността подстанцията. Дотогава обаче електрозахранващата мрежа оставала уязвима от високо потребление и допълнително влошаване на времето. Както бе обявено вече, през следващите дни се очаквал и силен вятър и евентуално обледяване.

От EVN - България отново призоваха жителите на община Гълъбово да използват максимално ефективно електроенергията, за да не се претоварвала резервната схема на мрежата и да не се стигне до аварийно изключване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай