Художници с общ корен редят изложба

Художници с общ корен редят изложба | StandartNews.com

Благоевградското село Марулево може да се окаже селището с най-много художници на глава от населението. В населеното място живеят 50-60 души, но от там са тръгнали по пътя на изобразителното изкуство редица творци. Община Благоевград организира обща изложба на художници, свързани със село Марулево.

В експозицията със свои творби участват Антон Мавродиев, Албена Димитрова, Живко Янев, Жулиета Георгиева, Милена Илийчкова, Николай Китанов, Олег Китанов, Огнян Георгиев, Румяна Рилска и Спас Цветков. Десетимата майстори на четката ще представят 50 свои платна - живопис и графика.

Официалното откриване на събитието е в петък, 17 април, от 18:00 часа в двете зали на Общинска художествена галерия в града. Изложбата на художниците с корени от Марулево ще може да бъде разгледана до 4 май тази година.

„Това никак не е случайно. Винаги съм твърдяла, че изкуството има своето място и на село, а не само в големите градове. Аз самата не спирам да творя", твърди бившият кметски наместник Добринка Александрова. Известната с творческия си псевдоним Бина Сандърс дама е самоука скулпторка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай