Губернатор сезира прокуратурата за неизплатени заплати

Губернатор сезира прокуратурата за неизплатени заплати | StandartNews.com

Стара Загора. Вече съм сезирала прокуратурата и ангажираните държавни институции за проблемите в ремонтното предприятие "Ремотекс". Това съобщи старозагорският областен управител Аладжова пред протестиращите от дружеството заради неизплатени заплати

Заедно с шефа на регионалната инспекция по труда Камен Маринов тя си срещна тази сутрин със събралите се пред сградата на предприятието в Раднево работници и служители, за да изрази подкрепата си към техните справедливи искания. Дружеството им дължи над 3,5 млн. лева само за заплати. Последното плащане е било от средата на септември - аванс за месец февруари. "Държавата, чийто представител съм, няма да позволи да се подиграват с вас, ще използвам всички дадени ми правомощия, за да ви защитя", увери Аладжова.

Вече седмица ръководството на "Ремотекс" обещавало да изплати забавените заплати, след като получи от мините над 2 млн. лв. за изпълнени поръчки. В сряда е изтекъл поредният срок, поет от самите собственици пред отговорните институции, но те отново не са удържали на обещанието си. Въпреки настоятелните покани на областния управител Аладжова, те не са се отзовали и на вчерашната работна среща с управителя на дружеството Стефан Чорпопов и кмета на община Раднево д-р Юлиян Илчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай