Губернатор осуетява блокиране на път

Губернатор осуетява блокиране на път | StandartNews.com

Стара Загора. Старозагорският областен управител Живка Аладжова отново даде рамо на протестиращите заради неизплатени заплати в радневското ремонтно предприятие „Ремотекс".

Рано сутринта в понеделник тя дойде на поредния протест и разговаря с гневните работници и слуужители, които вече 10 месеца не са получавали трудовите си възнаграждения. В срещата са участвали и кметът на Раднево д-р Юлиян Илчев, представители на Главна и областна инспекция по труда Старозагорският губернатор най-после е успяла да се срещне с един от съсобствениците на предприятието Сабин Спахиев, който я уверил, че започва изплащането на забавените заплати на работещите в дружеството за първите три месеца.

„Аз не вярвам на думи. В момента в завода тече проверка от инспекцията по труда, която ще състави три акта. Ангажирала съм и всички държавни институции да защитят интереса на работниците - прокуратурата, Министерството на труда и социалните грижи", обяви пред отчяаните работници Аладжова. На практика нейната намеса отказа протестиращите да блокират главния път от Раднево за Нова Загора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай