„Гражданите” ще преизбират Кунева

„Гражданите” ще преизбират Кунева | StandartNews.com

Плевен. Няма да се кандидатирам за председател, обяви Найден Зеленогорски, който заедно с Меглена Кунева и останалите от ръководството на „Движение България на гражданите" подадоха оставки заради изборния резултат. Той увери, че Даниел Вълчев също няма подобно намерение.

„На предстоящата национална конференция на партията през септември ще бъде препотвърдено доверието към г-жа Кунева. Плевенската организация ще издигне подкрепи нейната кандидатура", подчерта Зеленогорски.

Според него оставката е европейска практика. Обмислят се промени в устава, като се предвижда увеличаване на състава на националния съвет от 25 на 71 човека. Ще има присъствие на всички местни структури в него.

Зеленогорски потвърди също дясната ориентация на „България на гражданите" и готовността й за стратегическо партньорство с останалите десни партии при запазване на суверенитета им. Хората на Кунева остават опозиция, но няма да посрещат на нож всички действия на кабинета Орешарски. ГЕРБ не е дясна, а популистка партия. Тя е тотална изолация в България. Започват процеси на изолацията й в Европа, смята той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай