Гръцки тир се заби в пътнически автобус

Шофьорът на рейса ранен, пътниците, сред които детски учители, са с леки натъртвания

Гръцки тир се заби в пътнически автобус | StandartNews.com

Благоевград. Тежка катастрофа между гръцки тир и автобус на благоевградската транспортна фирма „Пътнически превози" стана в симитлийското село Градево. При сблъсъка между двете МПС-та най-тежко е пострадала шофьорът на рейса Лъчезар Захов, който е със счупени долни крайници. Няма опасност за живота му. Деветимата пътници в автобуса се отървали с леки натъртвания. Сигнал за пътния инцидент е подаден в 07,13 часа. С линейки в Спешно  приемно отделение на МБАЛ - Благоевград са транспортирани водачът на рейса, както и четирима от пътниците - три жени и един мъж. „Пострадал е само шофьорът. Другите четирима са с леки охлузвания и натъртвания. Но са доста изплашени от случилото се", казаха медици от Спешен център.

Тирът и автобусът са се ударили на 100 метра след спирката в центъра на селото, в района на старата фурна. Рейсът е пътувал по редовна линия Благоевград – село Долно Осеново, тръгнал е от областния център в 06,40 часа. Возилото се движело бавно и шофьорите на две леки коли предприели изпреварване. Изведнъж обаче забелязали, че срещу тях се движи тежкотоварен камион, намалили скоростта и се прибрали зад рейса. Тираджията обаче набил спирачки, тирът се завъртял на шосето и се забил в автобуса. „Нашият водач няма никаква вина. Дано бързо се възстанови. Автобусът е съсипан в предната част от удара, но това няма значение. Тирът е ударил с ремаркето нашия рейс", каза шефът на фирма „Пътнически превози" Петър Демерджиев, който бе на мястото на инцидента. Кметът на село Долно Осеново Бисер Сегменов разкри, че сред пътниците са били учители и директорката на детската градина в селището Александра Механджийска. Два часа след катастрофата полицията започна да пропуска автомобили от натрупалите се километрични опашки и в двете посоки. „Отворена е само едната лента за движение, трафикът се регулира от наши служители. Все още се прави оглед на местопроизшествието", уточни началникът на сектор „Пътна полиция" Димо Чобанов.

Близо три часа след катастрофата между автобуса и тира Александра Механджийска, пътничка в катастрофиралия автобус, директор на Целодневна детска градина „Здравец" в село Долно Осеново, още бе в стрес от случилото се.

„Седях на седалката точно зад шофьора. Всичко бе нормално, рейсът се движеше бавно. Но в един миг видях как ремаркето на тира се удря с голяма сила в нас. Беше страшно, изпитах ужас. Най-зле пострада шофьорът на автобуса. Аз цялата съм натъртена, най-зле са ми краката, много са набити. Прегледаха ме в Спешно – приемно отделение и ме освободиха. Надявам се, че ще се възстановя бързо. С мен пътуваха и мои колежки от детската градина, няма тежко пострадали сред тях. В шок съм, не мога да говоря повече", заяви директорката на забавачката в Долно Осеново.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай