Гръцка филхармония зарадва Симитли с концерт

Гръцка филхармония зарадва Симитли с концерт | StandartNews.com

Благоевград. Гръцка филхармония изнесе концерт на площада в Симитли. Изпълненията на гостите от община Неа Зихни бяха гарнирани с творчеството на танцовите и певчески състави от района. Музикантите гостуваха в града за културен обмен по съвместен проект на двете общини - „За младите хора и тяхното бъдеще". Талантливите изпълнители представиха компилация от песни в различен стил и жанр - евъргрийни, традиционна гръцка музика, Scorpions, италиански и латино ритми. Площадът в Симитли се озвучи от саундтрака от филма „Карибски пирати", Wind of Change на Scorpions, Stand by Me, мамбо песента Sway на Пабло Бертран, Libertangо.

Музикалната фиеста продължиха децата от община Симитли Анелия Трендафилова и Денис Боянски, Фолклорен ансамбъл „Св. Климент Охридски", Ансамбъл „Веселие", Денс клуб "Бонита" и мажоретен състав, Женските фолклорни групи от Брежани, Черниче, Симитли, Мъжка фолклорна група „Изворите".
„Проектът даде много хубави резултати, нови приятелства, сърдечни комуникации през последната година на децата ни и на нас, възрастните, които се грижим за тяхното по-добро настояще и бъдеще. Надявам се, че и в бъдеще да продължим с такива програми, с които децата ни да бъдат заедно, да няма граници помежду ни", каза управникът от Неа Зихни Йоанис Кириакидис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай