Гръмнал трафопост прати трима в болница

Гръмнал трафопост прати трима в болница  | StandartNews.com

Русе. Електрическо табло прати трима мъже в болницата. Инцидентът стана вчера след 14 часа в русенска шивашка фирма. Работниците се намирали най-близо до гръмналото разпределително табло. Преди това внезапно спрял токът и служител заедно с оторизиран специалист по поддръжката отишли до трафопоста, за да проверят каква е повредата. Мъжете установили, че шалтерът е паднал, а когато го вдигнали, трафопостът гръмнал.

Веднага на мястото на произшествието е повикана Спешна помощ. Заради изгаряния по тялото, двама от мъжете са настанени в отделението по пластично-възстановителна хирургия на МБАЛ-Русе. След оказана медицинска помощ третият ранен е бил освободен за домашно лечение. По-сериозни наранявания има 50-годишен русенец, който се наложило да бъде вкаран по спешност в операционната. Според първоначалната информация той е с около 20% изгаряния по главата и тялото.

Запознати обясниха след злополуката, че най-вероятната причина за инцидента е дефектен шалтер, при което се е получила волтова дъга. От полицията казаха, че е назначена проверка по случая.
Единият от ранените работи в шивашкото предприятие, а вторият обгорен е служител в ел. фирма, която обслужва текстилната фабрика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай