Гръмна стрелбище от олимпийски тип

Гръмна стрелбище от олимпийски тип | StandartNews.com

Хасково. Склад на стрелбище край Хасково гръмна при мистериозни обстоятелства тази сутрин. Комплексът „Диана", който разположен на международен път Е-80 непосредствено край областния град, е едно от най-модерно оборудваните на Балканите.

 

Пожарът тръгнал от складовата база около 6 часа, пламъците предизвикали детонация на част от боеприпасите. Огънят се прехвърлил в последствие и в магазина, в който са подредени за продан пушки и оборудване за ловци.

 

Два пожарни екипа са успели да осуетят по-голяма беля в комплекса.

 

Огънят е локализиран сравнително бързо, но заради нагряването от пламъците боеприпасите пукаха с часове.

 

Превантивно мястото е отцепено от полицията и със заповед на шефа на Хасковската пожарна Николай Вълчев в близост до сградата не се допуска никой.

 

Комплексът е семеен бизнес от години на баща и син Румен и георги Попови. Стрелбището им „ Дияна" беше изградено преди години по всички най-модерни стандарти в европа. Базата е лицнзирана и за подготовка на олимпийци.

 

Стрелбището край Хасково е популярно сред много от световните отбори по ловна стрелба, които подготвят националите си в базата край южния град.

 

Спо време на инцидента собствениците на стрелбището не бяха открити. Пе неофициална информация Георги Попов е в Китай на състезание.

 

Какви са обстоятелствата за започването на пожара и дали става дума за умишлен палеж все още няма официално становище. Оперативна полицейска група ще влезе за оглед на мястото едва когато базата бъде напълно обезопасена. Тогава ще стане ясно и какви са нанесените щети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай