Готвач на Павароти журира школски кулинари

Майсторът приготвял вечери за Саркози и Салма Хайек

Готвач на Павароти журира школски кулинари | StandartNews.com

Варна. Готвачът на великия тенор Лучано Павароти оценява френски предястия на школски конкурс в „Седмицата на вкуса” във Варна. Той се организира от Френския институт в България и Алианс Франсез в морската столица.

Преди за излезе да пее на парижка сцена Лучано Павароти обичаше да хапва омлети с картофи, казва маестро Никола Касар, който му ги е приготвял. Изкусният майстор е приготвят партита и вечери в къщата на американската звезда Салма Хайек и на бившия френски президент Никола Саркози.

Парижкият кулинар хареса франкофонските ястия на учениците, които се състезаваха в Професионалната гимназия по туризъм във Варна. Макар и председател на жури, той сновеше непрекъснато между тях в кухнята. В конкурса  за изкушения участваха отборите от 5 елитни езикови училища.

В първия етап учениците теглиха с жребий рецепти на френски език. Те трябваше да попълнят пропуснати съставки и част от технологията на приготвяне на ястията, за да покажат владеене на езика на Виктор Юго. След това да забъркат засуканите деликатеси за предястие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай