Гостиха Цачева и Добрев с хляб от лимец

Гостиха Цачева и  Добрев с хляб от лимец | StandartNews.com

Добрич. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на икономиката, енергетиката и туризма и посланикът на Турция у нас бяха част от официалните гости на Добрич по повод празника на града и 72-рата годишнина от връщането на Южна Добруджа към България.

В кратко приветствие по време на тържествената сесия министър Добрев заяви: "Изпитвам известно неудобство, че за първи път за моите 35 години идвам в Добрич. Аз съм от Хасковския край и там знаем, че Добрич е столица на житницата на България. Виждам, че градът е модерен икономически и  културен център.".

Добрев заяви още, че с удоволствие ще разгледа изложението на хляб, организирано за празника от браншовата организация на хлебопроизводителите и ще си купи, ако продават. Домакинът на града кметът Детелина Николова го изненада като на него и Цецка Цачева връчи по една вита добруджанска погача заедно с символите на града. Министърът и председателят на НС разгледаха изложението на хлебопроизводителите, като опитаха хляб от лимец, произведен от добруджанския майстор - хлебар Тошко Няголов.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай