Голямото ядене на дини гласят ентусиасти

Голямото ядене на дини гласят ентусиасти | StandartNews.com

Стара Загора. Шестнайсет гигантски любеници ще отнесат победителите и късметлиите в благотворителното шоу.

Вкусно, атрактивно, полезно. Така може да се определи шоуто „ГолЯМото ядене на ДИНЯ" , което гласи старозагорското сдружение „Самаряни" в разгара на лятото. Диненото парти ще се проведе в централния парк „Пети октомври" на връх Световния ден на динята. Да, има такъв ден според организаторите и той е точно на 3 август, когато ще се вихри щурият купон. Състезание за скоростно ядене на диня и за масово участие, ядене без ръце, нахрани другарчето, динен бар, в който всеки може да опита вкусни и безалкохолни коктейли. Това са само част от атракциите в кулинарното шоу. Можем да се досетим лесно и какви ще бъдат наградите за победителят. Късметлията, който ще бъде изтеглен от томболата с всички участници и гости, ще грабне 8 гигантски дини.

Пет любеници ще отнесе най-бързия състезател в надяждането, а за масово участие най-големият отбор ще си тръгне с три големи и вкусни дини.

Кулинарното шоуще бъде под мотото „Дарявай и се забавлявай". Благотворителната такса за участие е 3 лв, а амбицията на инициаторите е да съберат поне 333-ма любители на сладкия плод. Цифра не е случайна . Един от благодотелите на шоуто - Български фонд за жените, е обещал, ако се съберат 1000 лв, да ги удвои. „Събраните средства ще бъдат за основен ремонт на единствения постоянно действащ у нас кризисен център за жени и деца, преживили насилие", посочи благородната кауза шефът на сдружение „Самаряни" Димо Димов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай