Гигантска машина блокира Бургас

Гигантска машина блокира Бургас | StandartNews.com

Бургас.Гигантска машина блокира движението в центъра на Бургас за часове. Самоходната платформа от над 1 600 тона, е най-тежкият товар, преминавал някога през нашата страна.

Машината е за новата рафинерия край Бургас. Тя е висока 9 метра, широка над 6 и дълга 57, се направлява дистанционно. Заради огромната тежест, самоходната платформа пъплеше по улиците с по-малко от километър в час.Очаква се 20-те километра до рафинерията да бъдат изминати за половин денонощие. На 15 септември същата операция ще бъде повторена за втория реактор.

За да не пречи на движението, съоръжението беше транспортирано по тъмно през почивен ден, съобщи bTV. Огромните реактори за рафинерията бяха докарани по море със специален кораб. Близо година е продължила предварителната организация по превоза. Дърветата по улиците бяха окастрени, а част от тролейбусната мрежа и светофарите - премахнати, за да не бъдат съборени.

В рамките на една седмица ще възстановим движението на тролеите, през това време автобуси пътуват по линията им, каза на свой ред директорът на общинската фирма по автотранспорта в Бургас Петко Драгнев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай