ГЕРБ води с 12% пред БСП във Варна

ГЕРБ води с 12% пред БСП във Варна | StandartNews.com

Варна. ПП ГЕРБ е сигурният победител във Варна и води с близо 12% пред основния си политически опонент БСП.

100% са готови протоколите от всички избирателни комисии, отчете председателят на РИК Варна Кристиян Богоев. Той припомни, че на местните избори през 2011 г. вотът е приключил рекордно късно, чак в 17 ч. следобед на другия ден. 

ГЕРБ събра 34.64% от вота на гласувалите край морето. Коалиция за България се нарежда на второ място с 22.96%. Третата политическа сила е Атака с 9.43%. На четвърто място е ДПС с 6.73%. 

Фармацевтичният бос Веселин Марешки и Либерален алианс събраха само 1.09% от гласовете, въпреки предварителните погнози, които му даваха голяма преднина. 

Само половината от включените в избирателните списъци във Варненска област са дали своя глас в деня на вота. Както Стандарт Нюз вече писа, голяма част отидоха на плаж, защото тук няма къде да се берат гъби. Общият брой избиратели по списък заедно с допълнително включените е 415 321. Гласували са 215 988, като недействителните бюлетини са 4 805. Най-често те не са броени за легитимни заради отклонения от регламентирания символ - хиксчето. Някои избиратели са написали имената си върху бюлетините, а други са псували яко, казаха от ЦИК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай