Генерал от резерва оглави патриотично сдружение

Генерал от резерва оглави патриотично сдружение | StandartNews.com

Зад нас не стоят политически сили, финансови олигарси или чуждестранни фондации. Ние сме неполитическа организация, която ще подкрепя духовното развитие и просперитета на българското общество. Така дефинира основните цели учреденото през май тази година Сдружение „Българска зора" новоизбраният председател о.р. генерал Петър Петров, бивш командир на старозагорската 2-ра Тунджанска бригада на първия си брифинг.

Централното ръководство и седалището на сдружението ще бъдат в Стара Загора. До края на годината щели да бъдат изградени структури на сдружението и в други градове.

Генералът от резерва не скри, че голяма част от учредителите са бивши военни и служители на МВР и съвсем естествено една от основните цели на „Българска зора" щяла да бъде обществената подкрепа на Българската армия, полицията и службите за сигурност. Основна заплаха пред националната сигурност според шефа на сдружението са корупцията, бедността, демографската криза, неефективната интеграция на ромите, ислямският фундаментализъм и тероризмът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай