Фолклор и стотици самодейци завладяват Банско

Фолклор и стотици самодейци завладяват Банско | StandartNews.com

За единадесета поредна година Банско е домакин на Фестивал за автентичен фолклор „Между три планини". Иницативата е съвместна на общината и Продуцентска къща „Едита Груп". Събитието е част от Националния културен календар и ще се проведе на 31 май и 1 юни на централния площад в курортния град. Целта му е да съхрани национални традиции и приемствеността между поколенията, да покаже силата на българския дух и богатството на българския фолклор.

В двата фестивални дни Банско е сцена на самодейността - певци и танцьори от цялата страна и Балканите ще се надпяват и надиграват. Ще участват фолклорни състави, танцови ансамбли и индивидуални изпълнители. На сцената ще се представят български обреди, обичаи и народни носии от различни етнографски области.

Всяка година фестивалното семейство се обогатява с нови самородни таланти. Спеицални гости на XI Фестивал за автентичен фолклор „Между три планини" са артистите от Фолклорния танцов ансамбъл «София 6» с художествен ръководител Николай Несторов. Трупата е лауреат на отличия и награди от републикански и престижни световни фестивали. Те са подготвили оригинална програма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай