Фандъкова: Строителството на метрото върви по график

Фандъкова: Строителството на метрото върви  по график | StandartNews.com

София. Строителството и в двата участъка, които в момента се изграждат на метрото в столицата, върви по график - от бул. Цариградско шосе до аерогарата е изпълнен вече над 60%. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която инспектира лъча до летището.

„След една година вече ще имаме връзка на метрото с летището и нови около 98 хиляди души ще могат да ползват ежедневно линията. Метрото продължава и остава един от най-успешните европейски проекти. Работи се активно и заедно се реновират и булевардите. 4 км нови булеварди очакваме още тази есен", обясни тя.

Фандъкова изтъкна, че основните дейности по строителството трябва да приключат до края на годината.

„Проектът за третия метродиаметър се планира по ОП „Транспорт". До момента е включен в плановете и мисля, че няма проблеми в това отношение. Няма проблеми и със съфинансирането на участъците, които се изграждат в момента", допълни кметът на София.

Кметът коментира и цената на билетите в градския транспорт. Тя обясни, че трябва повече граждани да се насочат към пътуването с карти, което е европейска практика.

„Модернизираме градския транспорт - вече се движат нови трамваи и нови тролеи. Очакваме и нови автобуси до края на годината. Напредваме със строителството на метрото, което е много удобно особено сега при затруднението на движението по някои булеварди", каза още Фандъкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай