Фалстарт за синята зона на Видин

Фалстарт за синята зона на Видин | StandartNews.com

Видин. Платеното паркиране в центъра на Видин е факт от днес, съобщиха от общината. Таксуването обаче става само с билети, тъй като есемес системата не можа да заработи. Контрольори издават на място билети, които лепят на предното стъкло. Ако ги няма, шофьорите са длъжни да се качат на седмия етаж в сградата на общината и да си ги купят от служител в стая № 10.

За престой на автомобила в центъра на града видинчани ще плащат по 1 лев за час. Допуска се и абонамент за избрано парко място, който е 50 лева на месец.

Синята зона във Видин тръгна и със скандал. В последния момент охранителната фирма „Сова – 7” показа договор, сключен с предишния кмет Румен Видов за таксуване на паркирането. Той има срок от 10 години и ако не бъде приложен, то общината ще плати яки неустойки на партньора си.

Общински съветници вече поискаха преразглеждане на решението за синята зона. То може да бъде отменено, което ще бъде второто бламиране на новия кмет. Първото бе отказ за увеличаване на някои данъци и такси, което той поиска в края на миналата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай