ЕВН ремонтира взривените жилища

ЕВН ремонтира взривените жилища | StandartNews.com

Бургас. ЕВН заяви готовност да заплати щетите, нанесени от гръмналия трафопост, в случай, че отговорността на компанията бъде установена след проведените огледи и получени експертни оценки. "Подобен инцидент се случва за пръв път в историята на дружеството", се казва в официалното становището. Оттам са категорични, че и двамата техници от екипа не са употребявали никакви алкохолни или упойващи вещества. Това е установено от направената им кръвна проба.

В момента комисия оглежда пораженията на мястото на инцидента. От общината имат готовност хората от пострадалите апартаменти да бъдат настанени в общински жилища. Търси се и нова точка, в която да се изгради временно съоръжение, което да захрани района с електричество.

В същото време стана ясно, че комисия ще опише всички сгради с трафопостове на територията на цялата Бургаска община. Според зам.-кмета Красимир Стойчев, който е на мястото на инцидента, описът трябва да е готов до обяд, след което започва проверка. Той се съгласи с изказването на кмета, че трябва да има промяна в закона и такива съоръжения, които не трябва да се намират в жилищни сгради.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай