"Енергийна" детска площадка за децата на Кърджали

"Енергийна" детска площадка за децата на Кърджали | StandartNews.com

Кърджали. „Енергийна" детска площадка е най-новата придобивка за малките жители на Кърджали пред Коледните и Новогодишните празници. Тя е дарение от EVN България.

Площадката се намира в Градската градина и е комбинация от 4 люлки и е предназначена за деца от 3 до 12 години. Уникалното в люлките е, че не само стимулират физическата активност на малчуганите и играта в групи, но при използването им улавят кинетичната енергия от движението.Енергията се визуализира посредством светодиоди като всяка люлка свети със собствена светлина. Когато 4-те игрушки се задвижат едновременно от децата в средата на площадката светват фигурки на поставените къщички.

„Традиционното коледно дарение на фирмата следва доброто ни сътрудничество с местната власт и визията за насърчаване на енергийната ефективност и разумното използване на ресурси сред подрастващите, коментира председателят на управителния съвет на EVN България Йорг Золфелнер „Радвам се, че децата на Кърджали имат тази уникална и иновативна детска площадка. Тя ще научи малчуганите не само как се произвежда ток по иновативен начин, но също, че когато всички работят заедно за нещо, то винаги се получава", каза кметът на Кърджалип. Технологията и площадките са разработени от фирмата „Плейграунд Енерджи" като са преминали през сертифициране за качество, сигурност и безопасност от страна на Тюф Рейнланд – България. Община Кърджали е втората след Пазарджик, в която EVN България изгражда подобна иновативна за страната площадка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай