Двама паднаха от тераси в Слънчев бряг и Китен

Двама паднаха от тераси в Слънчев бряг и Китен | StandartNews.com

Двама туристи пострадаха тежко след като паднаха от терасите на хотели в Слънчев бряг и Китен. Първите за сезона случаи на балконинг са станали миналата нощ по едно и също време.

В Слънчев бряг 17-годишен холандец е полетял от хотелската си стая на 4 етаж малко след полунощ. Случайни минувачи видели падането и повикали линейка. Младежът е бил в безпомощно състояние, откаран е в частна болница в Бургас със счупени два крака и спукан прешлен.

Състоянието на пострадалия е тежко, но опасност за живота му няма, смятат лекари. До момента не е установено как се е случил инцидентът - дали става въпрос за неволно падане или туристът е полетял в скок тип балконинг. Установено е, че той е бил в нетрезво състояние и малко по-рано се е прибрал от дискотека.

Вторият случай на "балконинг" е регистриран в Китен. 38-годишен софиянец е паднал от третия етаж на почивна станция, в която летувал. Той също е бил в нетрезво състояние след значителна употреба на алкохол.

Туристът е с няколко пукнати ребра и разкъсвания на вътрешни органи. Настанен е в реанимацията на бургаската болница с опасност за живота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай