Дупчим двоен билет заради ремонта на "Гешов"

Таксумаве се два пъти заради прикачване от един в друг автобус

Дупчим двоен билет заради ремонта на "Гешов" | StandartNews.com

София. Принудени сме да перфорираме по две билетчета заради променените маршрути на някои линии, свързани със строителните работи на кръстовището на две нива при бул. "Акад. Ив. Е. Гешов" и ул. "Св. Георги Софийски". Това алармираха читатели на агенция Стандарт Нюз. Със заповед на столичната община за няколко дни е въведена реорганизация на движението във връзка със строителни работи в локалните платна. Това обаче се оказа, че удря двойно по джоба на столичани, пътуващи с билети.

"Днес на обяд отидох на спирката на площад "Ручей", за да се придвижа с тролей №9 до площад "Сточна гара", разказа пред наш екип клиентка на Центъра за градска мобилност. Там установила, че заради променените маршрути тролейбусът, който й трябва, тръгва от спирката на ВМА. Други чакащи й обяснили, че има осигурени алтернативни автобуси, които извовзат гражданите до там. Когато жената се качила в автобуса, попитала водача дали тук да перфорира билета си, за който била убедена че ще важи и за тролей №9, или във второто превозно средство. Шофьорът отговорил, че трябва да се таксува и на двете места. Тъй като не по нейна вина ще прави прикачването, това й се сторило нелогично и позвънила на единния информационен номер на Центъра за градска мобилност 0700 13 233. Оттам потвърдили, че трябва да дупчи билетче и в двете превозни средства.

Агенция Стандарт Нюз потърси коментар от Центъра за градска мобилност защо пътниците трябва да се таксуват по два пъти, при условие че не по собствено желание сменят автобуси по една и съща линия. Оттам официално потвърдиха, че гражданите, които не използват карта за пътуване, действително трябва да се таксуват и в двете превозни средства. В официалното съобщение обаче бе посочено, че се проявява разбиране в тази извънредна ситуация и не се оказва контрольорски натиск към тези, които пътуват с прикачване. "Това в никакъв случай не означава, че толерираме гратисчиите", уточниха още от дружеството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай