Дометиан отслужи божествена света литургия в храма на Бойчиновци

Дометиан отслужи божествена света литургия в храма на Бойчиновци | StandartNews.com

Монтана. Видинският митрополит Дометиан отслужи божествена света лигургия в храма „Свети Георги Победоносец" в град Бойчиновци, съобщи кметът на общината Светлин Сретениев.

След това той благослови миряните от града и близките села и освети курбан от агнешка чорба, който бе раздаден на хората. С владиката служи и неговият протосингел архимандрит Антим.
Храмът в Бойчиновци е изграден преди 3-4 години с дарителството на Димитър Консулов, собственик на фирмата, произвеждаща майонезата „Краси" и бившия председател на НС Борислав Великов. Своята лепта са дали и жители на общината. Това е първият православен храм в града.

Тържествена служба за свети Георги отслужи и епископ Сионий, викарий на Дометиан. За нея в храма си, носещ името на светеца, се събраха жителите на село Гаврил Геново. Той е построен преди 140 години.

В Ново село пък служи архимандрит Поликарп. След службата в храма „Успение Богородично" той поведе литийно шествие до каменните кръстове, запазени край селото. Там той отслужи водосвет за здраве и благополучие на вярващите християни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай