Деца учиха правилата за движение

Деца учиха правилата за движение | StandartNews.com

Десетки деца от Благоевград, Гоце Делчев, Пирдоп, Силистра и Първомай се включиха във II кръг от Републиканския шампионат по пътна безопасност и приложно колоездене. Надпреварата се проведе в областния център на Пиринско - Благоевград.

Инициативата се организира по правилата на ФИА и е за малчугани от 10 до 12 години. Шампионатът стартира пред зала „Пейо Яворов", като самото колоездене се осъществи в специално обособени коридори, в като бяха поставени конуси и препятствия. Организатори на събитието бяха общината, СБА, КАТ, БЧК, НДПК- София, Регионалния инспекторат по образование и Обединен детски комплекс в града. Участниците демонстрираха добри умения с колелото и похвални познания за правилата на движение и пътната безопасност.

Началото на организираното приложно колоездене у нас е поставено през 1981 г., когато е създадена комисия. През 1990 година се появява Българска федерация по приложно колоездене. В момента в България действат 30 клуба, които участват в републикански шампионат за две възрастови групи: от 10 до 12 години /в 4 кръга/ и от 12 до 15 години /2 кръга/.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай