Десетки подкрепиха идеята за нов басейн в Благоевград

Десетки подкрепиха идеята за нов басейн в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Десетки деца и родители се събраха по обяд в петък пред сградата на община Благоевград, за да изразят своята подкрепа за строителството на нов закрит плувен басейн. Те издигнаха плакати с надписи : „Искаме нов басейн" и „Няма да ни спрете". Съоръжението трябва да бъде вдигнато в района на Осмо СОУ „Арсени Костенцев".

Причина за инициативата им и плакатите стана писмо от Министерството на образованието и науката. В него идеята за новата спортна придобивка се определя като „нецелесъобразна, защото ще се намали площта на училищния двор". Само за часове се създаде група в социалната мрежа Фейсбук, която е за строежа на басейна.

„Смятам, че няма човек в града, който да е на друго мнение. Имаме голяма нужда от модерен плувен басейн. При нас тренират страшно много деца, имаме шампиони и рекордьори", заяви треньорката по плуване Валентина Атанасова.

При събралото се множество слезе и кметът на община Благоевград Атанас Камбитов. Градоначалникът ги увери, че МОН по никакъв начин не може да спре строителството. Той уточни, че и училището, и теренът за новото съоръжение са общински.

„Много жалко е, е хората в образователното министерство не мислят за децата и за спорта. Какво да построим в двора – барче или дискотека!? До една седмица избираме идеен проект, а до 2 месеца ще има обществена поръчка. На 15 септември тази година ще направим първа копка на закрития басейн, а за следващия 24 май децата ще плуват в ново и модерно съоръжение", с тези думи кметът зарадва присъстващите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай