Ден преди 1 юни откриха обновената сграда на ЦДГ „Чайка”

Ден преди 1 юни откриха обновената сграда на ЦДГ „Чайка”  | StandartNews.com

Кърджали. Ден преди 1 юни - Международния ден на детето, в Кърджали бе открита обновената и модернизирана база на ЦДГ „Чайка", където се обучават близо 200 деца.

Ремонтът на детското заведение е на стойност над 155 хил.лв. Въпреки дъждовното време тържеството в детското заведение събра много гости и родители на малчуганите. Да споделят радостта на децата и техните възпитатели бяха дошли кметът Хасан Азис, ръководителят на проекта инж. Васил Бобеков. На импровизирана сцена се редуваха мажоретки и каратисти, малчуганите пяха и танцуваха, демонстрираха артистичност и творчество.

„Вярвам, че за 50- годишния юбилей за ЦДГ „Чайка" вече ще се говори с критерии за една хубава, красива, обновена и модерна детска градина", поздрави децата и техните родители кметът Хасан Азис.

През последните два месеца в ЦДГ «Чайка» е направена топлоизолация на фасадата, подменени са осветителни тела, монтирана е слънчева инсталация за битова гореща вода.

До средата на юли т. г.ще приключи санирането на сградите на още 7 детски в градини и училища в община Кърджали. В по-добри условия през следващата учебна година ще работят 1598 деца и ученици, както и 105 учители и непедагогически персонал.
Целият проект „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в учебни заведения и детски градини в община Кърджали" се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие" и е на стойност над 2,6 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай