Ден на репродуктивното здраве в Банско

Ден на репродуктивното здраве в Банско | StandartNews.com

Традиционната инициатива Ден на репродуктивното здраве ще се проведе на 6 юни в Банско. Събитието се организира от Сдружение „Зачатие" всяка година в различен регион на България и събира двойките с проблеми и най-добрите специалисти по стерилитет. Тази година темата е „Неизясненият стерилитет – дългият път към мечтата".

Акцентите са безплатни индивидуални консултации, групови беседи със специалисти по репродуктивна медицина, взаимопомощ и споделяне на опит.

Основната тема е посветена на онези двойки, при които не е намерена причина за репродуктивните неуспехи - въпреки всички изследвания и лечения. Има ли изход от заплетения лабиринт, в който се лутат над 10% от всички хора със стерилитет? По този въпрос ще дискутират водещите специалисти по репродуктивна медицина заедно с пациентите в един открит и обширен разговор. Участието и всички отделни прояви от програмата са напълно безплатни за посетителите. 8 от тях ще получат ваучери за диагностика и лечение на стерилитет. Средствата са осигурени чрез дарения от граждани и фирми през годината. Получателите на ваучерите се определят чрез публичен жребий, който ще се тегли по време на официалното закриване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай