Дариха техника и съдове за хранене на социален център във Варна

Дариха техника и съдове за хранене на социален център във Варна | StandartNews.com

Народни представители от ПП ГЕРБ подариха техника и съдове за хранене на Центъра за настаняване от семеен тип – „Изгрев" във Варна. Варненските депутати откликнаха на молбата за съдействие от ръководството на социалната институция и осигуриха за двете къщички в ж.к. „Изгрев" прахосмукачки, миксери, мултифункционално устройство – комбинация от принтер, скенер и копирна машина. Със сумата от близо 2000 лв. бяха закупени и необходимите на центъра за настаняване от семеен тип съдове за хранене, както и апарат за кръвно налягане.

Помощта за социалния център стана факт със съдействието на варненски фирми и лични дарения на народните представители от ПП ГЕРБ Пламен Манушев, Красимир Петров, Павел Христов, Нели Петрова, Даниела Панайотова и председателят на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев.

„С дарението имаме възможност не само да подобрим бита на децата и младежите, за които се грижим, но и да им помогнем да придобият важни умения за самостоятелен живот, свързани с почистването на дома и приготвянето на храна", коментира ръководителят на Центъра за настаняване от семеен тип - „Изгрев" Милена Иванова. Тя благодари за оказаната подкрепа на фирмите и народните представители, които се отзоваха. В разговор с варненския депутат Пламен Манушев, който лично достави част от дарението, Иванова обясни, че в центъра са настанени 25 деца и младежи, лишени от родителска грижа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай