Бял прах от писмо затвори поща

Бял прах от писмо затвори поща | StandartNews.com

Евакуираха пощата в Перник заради съмнителен бял прах. Веществото се изронило от писмо и за броени минути вдигнало накрак полицията, пожарната и здравните власти. Издадена е заповед за затварянето на пощата за 24 часа и предприемане на съответните действия, характерни за случаи на опасни отрови.

Помещенията ще бъдат третирани със специални хлорни препарати. Ще бъде направен списък на всички служители, които са били в досег със съмнителното писмо, ще бъдат уведомени и личните им лекари, за да ги поставят под двуседмично наблюдение. Засега е установено, че писмото е пипано от три пощальонки. На този етап не е ясно какъв е видът и съставът на белия прах, но се действа превантивно, като при съмнения за антракс.

Екипите, които работят, са облечени в специални защитни костюми - тип скафандри, с ръкавици, а белият прах е поставен в контейнери и е изпратен в София за установяване на вида му, каза шефката на РЗИ д-р Антоанета Григорова. Не се изключва това да е дебелашка шега и да става дума за нишесте или просто сол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай